Sporturi de vara

Si daca nu ne plac activitatile intense, tot gasim solutii pentru corp si suflet: o drumetie de cateva ore ajuta perfect la oxigenarea organismului si la tonifiere. Potecile padurilor montane ne vor purta prin locuri de o frumusete uimitoare, vom face popasuri in luminisuri, glumele si voia buna ne vor insoti tot timpul. Luati-va prietenii sau familia si urmati-ne in aceasta escapada benefica!

Partener Oficial pentru sporturile de vara:





Rafting

Rafting-ul inseamna coborarea pe rauri repezi de munte, cu barci pneumatice, in echipe de doua sau mai multe persoane. Este o activitate de outdoor in care se foloseste o barca de rafting gonflabila pe rauri de obicei cu grad de “white water” pentru a crea senzatii tari pasagerilor. Este un sport care a devenit popular in anii ’70 si este considerat un sport extrem care poate fi periculos mai ales ca gradul “white water” incepe la 1 si ajunge pana la 6. Un rau cu gradul 6 de white water nu este navigabil si este intr-adevar periculos. La noi in tara se face rafting pe raurile mai mari: Bistrita, Jiu, Mures, Somes, Crisuri, Nera, Cerna, Aries, Buzau.

Desigur, este nevoie de echipament de protectie foarte bun. Componenta cea mai importanta este vesta speciala, care are grad mare de flotabilitate, este destul de groasa pentru a-ti proteja coloana, dar usoara, pentru a nu te deranja la vaslit. Casca protejeaza fruntea si ceafa de loviturile crengilor si coechipierilor, iar hainele de neopren, impreuna cu sosetele si incaltamintea tot din acest material, asigura deseori confortul in apa uneori foarte rece (dat fiind ca noi incepem sa practicam sportul din aprilie si nu ne oprim pana in noiembrie).

NOI VA PUNEM LA DISPOZITIE:

  • Barci de rafting produse de liderii in domeniu: Spreu Boote-Germania, Grabner-Austria si Aqua Design-Franta, ambarcatiuni confectionate din Hypalon, materialul cu cea mai mare rezistenta la abraziune si care se comporta excelent la presiuni mari. Va oferim senzatii adevarate pe apa cu barcile noastre de rafting, comparativ cu cei care ofera ture cu barci mai ieftine, fara calitatile necesare crearii de senzatii tari. Pentru ca noi am practicat raftingul in intreaga lume, am vazut care este diferenta intre o barca semi-umflata, in care ghidul nu are incredere in pasajele cheie, si o barca profesionala cu presiuni mari de operare, in care pasagerii se bucura de placerea pura a momentului, indiferent de dificultatea traseului.
  • Echipament de protectie profesionist produs de Grabner si Spreu Boote, veste de salvare cu un design ajustabil pe circumferinta corpului si cu dispersia eficienta a energiei de soc, costume de neopren speciale pentru rafting, incaltaminte din neopren cu talpa rezistenta la socuri, casti si pagai speciale pentru rafting.
  • Distractie si voie buna alaturi de o echipa tanara si entuziasta, pasionata de acest sport care are mult potential la noi in tara. 

Turele de rafting se vor face cu ghizi experimentati, echipati corespunzator si avand la dispozitie instrumente caracteristice sportului pentru siguranta pasagerilor.

Pentru doritori putem sa organizam expeditii de rafting si in afara tarii in destinatii precum Bulgaria, Grecia, Turcia, Slovenia etc. Recomandarea noastra ca si destinatie externa de rafting este raul Dalaman din Turcia, un rau cu apa calda si de o frumusete iesita din comun.

TIPURI DE TURA RAFTING:

  • “Family” - pentru cei care nu cauta adrenalina cu orice pret sau doresc sa fie insotiti de copii sau de alte persoane pentru care acest sport este la inceput;
  • “Adrenalin” - pentru cei care isi doresc senzatiile tari si pentru care vom alege traseul cel mai potrivit pentru crearea acestora;
  • “Tura Combinata” - rafting cu masa inclusa, in care veti putea avea pe malul raului o experienta culinara binevenita dupa senzatiile si efortul depus.

Optional va putem asigura fotografierea si filmarea turei de rafting.






River-tubing, River-bug & River-boarding

River-tubing-ul este o activitate de outdoor in care se folosesc camere de aer sau discuri gonflabile pentru a merge in avalul raului. In functie de conditiile raului, tubing-ul poate fi un mod relaxant de ati petrece o intreaga dupa-amiaza sau poate fi o aventura revigoranta in conditii de “white-water” usor. Pe un rau calm, acest sport este potrivit pentru toate categoriile de varsta si poate fi o activitate de vacanta grozava pentru parintii care calatoresc cu copiii.

River-bug este cea mai noua inovatie in materie de “white water”, de cand caiacele au devenit mai scurte de 250cm! Design-ul revolutionar a redefinit conceptul de ambarcatiune de “white water” si modalitatile de abordare a raurilor. Acest river-bug, cu un look atat de neobisnuit, are numeroase caracteristici care il fac nu numai distractiv pe apa, dar si o ambarcatiune extrem de capabila pe rauri tehnice, chiar intrecand caiacul.

O perna de aer aflata sub spatar furnizeaza extra flotabilitate si poate fi partial dezumflata pentru a face loc unui echipament suplimentar sau pentru a face loc unui bagaj impermeabil pentru calatoriile peste noapte. River-bug-ul este usor de asamblat si este extrem de usor de transportat atat impachetat cat si in forma lui finala.

USOR DE INVATAT

River-bug este mult mai usor de invatat decat caiacul. Dupa un instructaj de baza, majoritatea incepatorilor sunt gata sa faca fata unui grad 2-3 de “white water” de la prima lor iesire.

LIBERTATE!

Cu River-bug toate membrele sunt libere sa se miste! Nu aveti o padela de care sa tineti iar picioarele nu va sunt blocate in barca. Atat mainile cat si picioarele dumneavoastra au contact cu apa si sunt folosite liber pentru inaintare sau intoarceri, avand in acest fel o conexiune apropiata cu raul.

SIGURANTA

River-bug-ul are cateva caracteristici unice pentru siguranta: nu se umple cu apa atunci cand va rasturnati si va puteti urca inapoi chiar in mijlocul valtorilor. Puteti sa va folositi mainile si picioarele pentru a va indeparta de obstacole si sunt mult mai slabe sansele sa fiti prinsi in valtori sau sa fiti impinsi in diferite obstacole, decat in cazul barcilor cu volum mai mare. Cand inotati, aripioarele laterale si manusile speciale pe care le purtati vor face mult mai usoara ajungerea dumneavoastra pe mal.

River-Boarding-ul este cunoscut si sub denumirile Hydrofoil sau Hydrospeed in Europa, White-water Sledging in Noua Zeelanda, River Surfing in SUA.

River Boarding este un sport extrem care se practica pe rauri si cataracte si care a inceput sa fie popular numai de cativa ani. Concret, boarderii stau intinsi pe placa de riverboarding si inainteaza sau vireaza cu ajutorul labelor de scafandru cu care sunt echipati. Imaginati-va ca inaintati pe un rau “white water” cu capul inainte, in timp ce raul curge dedesubt si numai tu ai controlul.

ECHIPAMENT:

Placile sunt asemanatoare celor de surf dar mai mici si mai late, proiectate special sa pluteasca pe ape involburate si aerate si sa tina boarderul la suprafata in astfel de conditii. Boarderii poarta in picioare labe de scafandru cu care navigheaza prin curentii raului dar si alt echipament din care fac parte:

  • costum de inot fabricat din neopren, care te protejeaza de apele reci;
  • manusi;
  • incaltaminte speciala, fabricata tot din neopren, are acelasi rol ca si costumul;
  • casca de protectie;
  • genunchere, folosite ca protectie impotriva pietrelor de pe vaile raurilor;
  • cotiere;
  • protectoare de barbie, folosite in cazul unor rauri mai putin adanci.

Sezon: aprilie - septembrie.

Trasee: se poate practica pe majoritatea raurilor de munte.



Caiac-canoe, Catamaran, Scutere de apa Sea Doo, Yachting

Daca va doriti o plimbare in Delta Dunarii, pe lacuri de munte sau o coborare de cateva zile pe un rau, aceasta este solutia: caiac-canoe. Va oferim ambarcatiunile, echipamentul si ghidul necesar, restul depinde de dumneavoastra. Impreuna vom stabili itinerariul, numarul de zile necesare si veti avea cele mai minunate senzatii si cele mai placute amintiri. Nimic nu se compara cu un astfel de eveniment pe care il putem concepe ca pe o adevarata expeditie, cu dormit la cort, foc de tabara, gatit la ceaun, insotite de povestiri ale locului.

Un catamaran este o ambarcatiune cu doua flotoare, o punte generoasa pe care ne putem relaxa si bronza si doua vele care ne fac sa zburam pe luciul apei. De ce sa incercati aceasta activitate? Simplu, va veti simtiti stapanii marii! Fara motor, fara vasle, veti fi stapanii vantului.

Astfel putem naviga pe lacurile din Bucuresti, la mare (cel mai indicat), pe lacurile de munte sau in Delta Dunarii.

Daca sunteti amatori de mare, pe litoral puteti experimenta ceva fabulos: plimbarile prin apa cu scuterele submersibile Sea Doo.

Aceste jucarii pentru oameni mari ne permit sa ne scufundam si sa admiram frumusetile din apa sau sa fim trasi pe la suprafata ca niste delfini. Ne putem roti, face intoarceri, plonja in adanc, toate acestea cu scuterele Sea Doo! O locatie foarte buna pentru asa ceva este pe litoralul romanesc intre statiunea 2 Mai si Vama Veche, in dreptul rezervatiei de caluti de mare. Aici nu exista industrie poluanta drept pentru care marea este foarte limpede si iti da sentimentul ca esti in Grecia.

La fel de distractiva este si folosirea acestora la piscina pentru adulti sau pentru copii, carora le si putem amenaja trasee pentru a-i antrena intr-ocompetitie unica.

Yachting-ul este unul dintre cele mai reusite sporturi de echipa, deoarece va puteti bucura de o aventura cu yachtul alaturi de prieteni sau vi-l putem recomanda pentru team-buldinguri, fiind foarte potrivit pentru construirea si dezvoltarea echipelor.

Navigarea cu un yacht este excelenta atunci cand urmariti pregatirea unui grup pentru conducerea unei afaceri: sa stie sa folosesti vanturile favorabile, sa se adapteze rapid la schimbari, sa existe un echilibru al rolurilor echipei astfel incat sa se intoarca cu siguranta inapoi in port, sa isi consolideze increderea unul in celalalt si sa traiasca aventura si succesul impreuna.

Participantii sunt instruiti si asistati de skipperi profesionisti pentru a indeplini diverse sarcini in navigarea yacht-ului.

Petreceti clipe minunate departe de agitatia oraselor intr-un mediu captivant, invatand si indeplinindu-va poate un vis pe care l-am avut cu totii atunci cand urmaream “Toate panzele sus!”

Scufundari

Adeptii scufundarii sunt din ce în ce mai multi. Atrasi de o lume extraterestra în intregime noua, bogata în culori si populata de vietuitoare, acestia descopera senzatiile specifice imponderabilitatii cunoscute doar de astronauti.

Alaturi de scafandrii nostri profesionisti veti putea intra intr-o lume unica. In Romania, o locatie foarte buna pentru scufundari este la mare intre statiunea 2 Mai si Vama Veche in dreptul rezervatiei de caluti de mare.

Va puteti scufunda ca amatori sau puteti urma cursurile de scafandri alaturi de profesionistii nostri, pentru obtinerea brevetelor de scufundatori.

Speologie

Pe teritoriul tarii noastre beneficiem de foarte multe pesteri interesante la nivel mondial, fiind adeseori numit un “adevarat taram al viselor speologicilor”. Limita numerica a descoperirilor pe plan national se pare ca este inca departe de a fi fost atinsa. Iar ceea ce a ramas de explorat in cavitatile deja cunoscute da de lucru la inca alte generatii de speologi.

In cazul in care cauti aventura si vrei sa explorezi necunoscutul, sau pur si simplu vrei sa te simti bine alaturi de prieteni, va invitam intr-o expeditie speologica. Cine nu-si aminteste aventura Ciresarilor in pestera? Veti trai senzatii de vis afland mai multe despre "stiinta golurilor subpamantene" asa cum a numit-o Emil Racovita.



Biking, Drumetii, Alpinism, Rapel, Tiroliana


Muntele va ramane intotdeauna o sursa inepuizabila de sporturi recreationale sau extreme, in orice sezon. Iar in sezonul uscat putem face impreuna atat de multe activitati cu colegii de serviciu, cu familia si prietenii, incat toate iesirile la munte vor fi pline de adrenalina, voiosie si satisfactii!

Biking. Va este dor de padure, de liniste si de iarba verde? V-ati saturat de aerul irespirabil din orase? Doriti miscare in natura? Raspunsul este: BICICLETA! Suprafata Romaniei are nenumarate zone de deal si munte cu drumuri, drumeaguri, poteci care strabat paduri si pasuni. Iernile sunt tot mai scurte si mai calde, favorizand un sezon de bicicleta prelungit pana toamna tarziu, in noiembrie. Relieful Romaniei iti ofera toate premisele unor ture cu bicicleta de neuitat, cutreierand paduri cum nu mai sunt multe în restul Europei, admirand panorame ale Carpatilor care te vor lasa fara cuvinte, intalnind la tot pasul stilul de viata romanesc traditional. Veti avea surpriza sa descoperiti in locuri apropiate peisaje si puncte de atractie despre care nu ati auzit pana acum. Veti avea parte de o experienta inedita alaturi de noi fiindca veti fi ghidati prin cele mai frumoase locuri si veti avea parte de o "aventura verde".

Drumetiile pe munte. Daca aveti multi prieteni buni si dorinta de a pleca impreuna de acasa, bineinteles ca puteti pleca la MUNTE!

Va oferim posibilitatea sa mergem impreuna la munte pe trasee alpine. Un traseu alpin: este traseu nemarcat care necesita trecerea unor pasaje interesante de pe urma carora veti ramane cu notiuni de baza din alpinismul clasic.

Pe tot traseul o sa fiti insotiti de un ghid montan iar la pasajele dificile trecerea se va face fiind asigurati.

Veti avea ocazia sa fiti mai aproape de natura, sa fiti o echipa, sa invatati notiuni despre alpinism si sa descoperiti o alta fata a muntelui alaturi de cei care-l cunosc atat de bine si ii stiu frumusetile.

Catararile si rapelul. Contrar ideii preconcepute ca acest sport este periculos si ca aveti nevoie de o conditie fizica demna de marii atleti noi va spunem: incercati macar o data acest sport. Este un sport al mintii inainte sa fie nevoie de conditie fizica. Impreuna cu instructorii nostri si echipamentul care ofera 100% siguranta va veti inalta pe cele mai frumoase trasee de catarare din tara.

Veti putea sa va depasiti limitele, sa vedeti o alta latura a muntelui, sa va regasiti linistea intr-o activitate care va poate deveni un hobby pentru toata viata.

Rapelul este o tehnica de coborare montana transformata in activitate outdoor, care se practica atat individual cat si in cadrul unor activitati mai complexe precum escalada, alpinism sau canyoning.

Presupune coborarea prin alunecare de-a lungul unei corzi, a unor stanci sau versanti care sunt prea abrupti si prea periculosi ca sa fie coborati in mod normal. Este o adevarata placere sa coborati versantii asa cum ati vazut pana acum doar in filme si totul se face atat de usor alaturi de instructorii nostri specializati si pasionati de alpinism.

Tiroliana este unul dintre sporturile montane extreme care prinde tot mai mult la public. Este o tehnica alpina ce presupune traversarea unor zone de abrupt, rauri sau crevase care a devenit nelipsita in cadrul parcurilor de aventura sau a team building-urilor pentru ca senzatiile oferite sunt de neinlocuit.

Parapanta & Moto-parapanta

Cine nu-si doreste sa scape de senzatia de incorsetare data de rutina zilnica, de aerul poluat, de lipsa de orizonturi din orase? Alaturi de noi veti putea trai senzatia suprema de libertate, de liniste si relaxare in zbor, alaturi de cei ce obisnuiesc sa cuprinda orizonturile planand deasupra celor mai inalte culmi.

Alaturi de profesionisti care au practicat acest sport in intreaga lume, de la Himalaya pana in Alpi, veti avea parte de momente unice care nu vor putea fi uitate nicicand.

Off Road

Off....Road! Daca vreti sa vibrati cu fiecare acceleratie de motor, acesta este sportul pe care trebuie sa-l iubiti. Un sport care depaseste orice obstacol. Un motor puternic, hotarat sa treaca peste orice, in timp ce tu vezi doar haul de langa tine, totul la limita, pasiune, vointa de neinfrant. Veti putea ajunge in locuri neinchipuit de frumoase, veti avea surprize dupa fiecare culme pe care o vom depasi, desi la prima vedere nu credeati ca o vom putea trece. Veti descoperi taine ale locurilor stiute numai de noi. Veti vedea padurea, muntele, iarba de la un cu totul alt nivel. Si ne vom putea trage sufletul pe o pajiste insorita sau la o stana traditionala in mijlocul naturii.

Aceasta activitate exprima o conexiune inedita intre om si natura, o vibratie de neinlocuit si o relaxare in locuri neumblate, inainte de a porni in tromba spre civilizatie, lasand in urma senzatii, explozii de adrenalina, obiective atinse si dorinta de a reveni iar si iar.